Asztronavigációs tábor Júniusban

" A navigátor elsősorban a saját érzékszerveivel dolgozik. Minden egyéb eszköz csupán segédeszköz, és egy navigátor sosem bízhat jobban az eszközeiben, mint saját magában."

Ha már tudod, hova szeretnél eljutni, nem árt ha tudod hogyan határozd meg a helyzeted.

Az asztronavigációs képzés a RYA Yachtmaster Ocean, és más képzési rendszerek hasonló fokozatú képesítések integrált része, amely 10.000 tengeri mérföld naplózott út, és megelőző előképesítések után, többnyire óceánátkeléssel egybekötött fedélzeti kurzuson tanulható. Másik lehetőségként a kereskedelmi hajózási iskolákban/iskolahajókon lehet megtanulni. Önálló modulként angolul online is elsajátítható, de a lényeges gyakorlati részéhez meg kell vásárolni egy tengerészeti szextánst, ami nem kifejezetten olcsó. Nyáron néhány napra elvonulunk a bakonyba, ahol az alacsony fényszennyezettség miatt elképesztően tisztán lehet látni az éjszakai égboltot. - Nap közben megtanuljuk az alapvető ismereteket és számításokat, a tengerészeti szextáns használatát, és a "noon shot" elvégzését.

- Ismertetésre kerülnek a főbb szextáns típusok előnyei és hátrányai, korlátai. - Esténként megtanuljuk azonosítani a navigációhoz szükséges alapvető égitesteket, és a pontos pozíciónk meghatározását szextáns segítségével. -szállás saját sátorban -ivóvíznek finomvizű patak csörgedezik a közelben -legközelebbi lakott terület - 10km -oktatási segédeszközöket, kávét és teát biztosítok figyelem, bagolykodni fogunk - ha korán szoktál ágyba menni, akkor kezdj el tréningezni résztvevők száma maximum: 6 fő részvétel díja: 25000Ft


Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Social Icon