tengeri vitorlázás

Tradicionális vitorlázás

-Hollandia-

Baráti társaságok, családi és más közösségek, céges csapatépítők,legény illetve leánybúcsúk, iskolai vakációt töltő csapatok 6-24 főig vagy ennél akár jóval nagyobb létszámmal a vitorlázásban nemzetközi mércéhez viszonyítva kifejezetten kedvező áron tölthettek el egy fantasztikus hetet vagy hétvégét aktívan egy vagy több tradicionális vitorláson, bebarangolva a környező szigetvilágot. Vitorlázni tudás nem szükséges, mindent feladatot alaposan betanít és elmagyaráz a kapitány és a matróz. A vitorlázás nem imitált,de lehet lazábbra venni, vagy komolyabbra tenni a lécet. Ha van elképzelésed mit szeretnél, írj és találok nektek megfelelő hajót megfelelő legénységgel , révén hogy jól ismerem a hajókat és a kapitányok nagy részét. A hajó lehet kisebb teherhajóból átalakított bárka amin főzhettek, vagy akár egy tall ship gourmet konyhával és személyzettel. Biztosítással, utazási szerződéssel közvetlenül a hajótulajdonossal vagy ügynökséggel akik a hajót charteretetik. Angol,német vagy holland nyelvtudás szükséges, igény esetén megoldható hogy veletek tartsak és koordináljam a csapatmunkát.

windfall1-1.jpg

Budget Explorer

-Hollandia-

Backpacker stílus aktív kaland keresőknek. Windfall a 22 lábas angol építésű vitorlásom, konyhával, wc-vel. A hajón ketten, esetleg hárman férünk el egy hétvégénél hosszabb időre két kabinban, illetve a fedélzeten. Nomád lelkű embereknek a tökéletes luxus. A vitorlázás alapjait megtanulod! a fedélzeten, és sok feladat lesz amit elosztunk hogy A pontból B-be érjünk, és élvezni fogjuk. Három elkülöníthető területet van lehetőség bebarangolni: észak hollandia, fríz szigetek vagy a fríz tó és csatornahálózat.

Ezt az opciót barátaimnak ismerőseimnek tartom fent a férőhelyek limitáltsága miatt.

 

DSCF1518.JPG

Gyakorló túrák

-Hollandia vagy Anglia-

Technikai tréning akár kezdőknek és olyan vitorlázóknak, akik szeretnének megtanulni árapályos tengeren is vitorlázni.

Kezdőként megtanulhatod a vitorlázás alapjait mint legénység, skipperként  gyakorolhatod az útvonal tervezést árapály számítással,  navigációt, meteorológiát, és minden szükségest. A tematikát részben az angol RYA képzési rendszeréből, részben a hivatásos tengerészképzés anyagából állítom össze. Hollandiában saját vagy bérelt hajón tudunk gyakorolni., preferálva a néhány fős csapatokat. Angliában  Sailboatprject.org vitorlás iskolától bérelt hajóval tudunk vitorlázni.