Vitorlás túra Észak Hollandiában

Miért éppen Hollandia?

Mert visznylag olcsón ide lehet jutni. Árban az Adriát alapul véve akár olcsóbban is ki lehet jönni összességben. Nyáron 24C-28C  a hőmérséklet.

Másodsorban pedig az élmény az, ami teljesen más mint a világon bárhol. A vitorlázási terület sajátossága, hogy a Holland tradícionális vitorlásflotta jelentős része a térségben található, hihetetlen látványt nyújtva, ezenkívül gazdag az élővilága, és itt található európa legnagyobb szürkefóka populációja. Fókákkal szinte biztosan találkozunk! Ha horgászni támad kedved, akkor jó ha tudod hogy tengeri horgászathoz nem szükséges engedély.

 

Az út hosszától függően vitorlázunk az Ijjselmeer és a Fríz Waddenzee területén. Hajónk tradicionális holland vitorlás lesz, vagy modern yacht. A Waddenzee az Unesco világörökség része, az egyetlen tenger a világon, mely apálykor jelentős részében szárazra kerül. Tipikusan 5-10 személyes hajókkal tudunk nekivágni. A hagyományos vitorlások egyik előnye, hogy lapos aljúak, ezért ki lehet futtatni homokzátonyokra, illetve apálykor a szárazra kerülő hajó körül túrákat lehet tenni, bbq partit tartani az összeszedett kagylókból.

 

Az időjárás és megbeszélés alapján látogatjuk meg a régi kikötővárosokat, szigeteket, akár meg is állhatunk egy napra, ahol kölcsönzött kerékpárral bölénynéző szafarira, bunkertúrára, vagy tengerparti sétára lehet menni. Ezen kívül a Terschellineg kerül megrendezésre az Oreol kultúrális színház és performance fesztivál, helyszínei az egész szigetet behálózzák, és kerékpárral fel lehet deríteni a különböző eseményeket, miközben a természetben túrázunk.

Lehetőség van hétközbeni H-P, hétvégi, illetve egy hetes túrákra.

A túrára 4-8 fős csoportnak, vagy egyéni résztvevőkenk van lehetősége. Nagyobb, 20-24 fő körüli csoportoknak is van lehetősége vitorlázni, ebben az esetben nagy hajóval, holland kapitánnyal van lehetőséged vitorlázni - ehhez angol, német vagy holland nyelvtudás szükséges a csoport részéről.

Csoportos foglalásnál te szabod meg, hogy mikor legyen a túra, míg egyéni jelentkezésnél egy meghirdetett túrához tudsz csatlakozni.

Ez utóbbiakról és az árról havi hírlevélben értesülhetsz.

Feliratkozni hírlevélre a kezdőoldalon tudsz.